سرویس دربستی ویژه فرودگاه امام خمینی (ره) : سرویس دربستی اتوبوس
سرویس دربستی اتوبوس : فرودگاه بینالمللی امام خمینی در ۳۰ کیلومتری تهران، در حوزه اداری و سیاسی شهرری (بخش فشافویه ری) تهران میان آزادراه تهران-قم در یک سایت ۱۴ هزار هکتاری قرار گرفتهاست. این فرودگاه به عنوان جایگزین فرودگاه بینالمللی مهرآباد طراحی گردید که اکنون در داخل بافت شهر تهران قرار گرفتهاست. فرودگاه امام را شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی اداره میکند و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی ایران ایر، ماهان ایر، هواپیمایی آسمان، قشم ایر، هواپیمایی کاسپین، هواپیمایی تابان و هواپیمایی زاگرس است.
تا اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ شرکت هواپیمایی بوده که با بیش از ۷۰۰ پرواز هفتگی تهران را به شهرهایی در بیش از ۳۰ کشور جهان متصل میکنند. فاز ۱ فرودگاه بینالمللی امام خمینی دارای یک پایانه مسافربری فعال با ظرفیت جابجایی ۶/۵ میلیون مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار در سال بوده و فاز ۲ فرودگاه نیز در حال ساخت است. در شهریور ۹۳ پل ارتباطی فاز ۱ و ۲ با تغییر کاربری به عنوان پایانه موقت حجاج مورد بهرهبرداری قرار گرفت. در سال ۲۰۱۶ میلادی ۵۳٬۳۵۹ نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه انجام شد و ۷٬۸۲۱٬۳۶۹ نفر مسافر و ۱۴۸٬۰۲۰٬۴۱۵ کیلوگرم بار از طریق آن جابجا شدند.به تازگی نیز ترمینال سلام این فرودگاه افتتاح شدهاست.
پایانه ۱
نخستین پایانه فعال، پایانه ۱ نامیده میشود که سالیانه مجموعاً ۶٫۵ میلیون مسافر و ۱۲۰٬۰۰۰ تُن بار از این فرودگاه جابهجا میشود. در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۷ میلیون مسافر از این پایانه جابهجا شدهاند و انتظار میرود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۸ میلیون مسافر افزایش یابد. پس از افتتاح پایانه سلام، پروازهای داخلی از بخش غربی پایانه یک انجام میشود.
پایانه سلام (پایانه ۲)
دومین پایانه فعال، پایانه سلام نامیده میشود و ظرفیت پذیرش ۵ میلیون مسافر در سال را دارد. قرار بود این پایانه در ژوئن ۲۰۱۶ قابل استفاده باشد ولی مشکلات مالی افتتاح آن را تا ژوئن ۲۰۱۹ به تعویق انداخت. هرچند که این پایانه قرار بود صرفاً برای پروازهای حج استفاده شود، ولی به گفته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی وقت ایران، از این پایانه برای همه پروازها استفاده خواهد شد. سرانجام پایانه فرودگاهی سلام سرویس دربستی اتوبوس در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۱۹ (۲۸ خرداد ۱۳۹۸) با حضور رئیسجمهور و محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی وقت دولت دوازدهم افتتاح شد و قرار شد که از یکم تیر ماه پروازهای بینالمللی از طریق این پایانه انجام شود. در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۱۹ رسماً نخستین پرواز داخلی این فرودگاه به صورت آزمایشی، از همین پایانه و به مقصد فرودگاه بینالمللی کیش راه اندازی شد.
پایانه ایرانشهر (پایانه ۳)
سومین پایانه، پایانه ایرانشهر نامیده میشود که اکنون در مرحله مطالعاتی قرار دارد و قرار است شرکت هلندی Netherlands Airport Consultants کار ساخت آن را انجام دهد.این پایانه توانایی پذیرش ۲۰ میلیون مسافر در سال را خواهد داشت و انتظار میرود با افتتاح این پایانه ظرفیت جابهجایی مسافر در فرودگاه امام خمینی به ۳۰ میلیون نفر در سال افزایش یابد. پس از افتتاح این پایانه، از پایانه ۱ فقط برای پروازهای داخلی استفاده خواهد شد.
جایگاه تشریفات اختصاصی
سیآیپی یا جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام خمینی(به انگلیسی: Commercial Important Person) بخشی از این فرودگاه بینالمللیاست که در ۷۰۰۰ متر مربع بنا و سه طبقه ساخته شدهاست که مجهزترین CIP کشور است.مسافرین ورودی و خروجی فرودگاه بینالمللی امام خمینی که مایل به استراحت بعد یا قبل از پرواز هستند میتوانند از سالن مجهز تشریفات و امکانات موجود در آن بازدید و استفاده کنند.اجاره سرویس دربستی این بنا در سه طبقه بهگونهای طراحی شدهاست که مسافرهای جایگاه به همراه مستقبلین یا مشایعین در فضایی آرام و بدون نیاز به اجرای فرایندهای عادی عملیات فرودگاهی به استراحت بپردازند.